Lenin och Stalin som middagsgäster i Gokväll

HUR kan Gokväll bjuda in Jerry Williams som under gemytliga omständigheter "bjuder" Lenin och Stalin "på middag"? De kunde lika gärna ha tagit dit någon som bjudit Hitler och Goebbels på middag. Ännu lever den naiva myten om att Stalin ändå var lite, lite bättre än Hitler. Jerry Williams och andra kommunister verkar tro att Stalin på något sätt stod på folkets sida. Hitlers ondska var riktad på ett groteskt sätt mot en viss folkgrupp medan Stalin var urskillningslös och nyckfull i sitt dödande - är inte det lika groteskt?

Varför frågar aldrig någon skjutjärnsjournalist som annars är så pigga på att ställa eliten mot väggen relevanta frågor till sådana myspyspersoner som Jerry Williams, Sven Wollter och Jan Myrdal - vad står era åsikter för? Vad händer med den personliga friheten i ett kommunistiskt samhälle där alla förväntas tycka och tänka lika, där alla måste anpassa sig efter det som staten anser vara bäst för kollektivet?

Kommunismen är en utopi där man förutsätter att alla människor ska vara lika, tänka lika, drömma lika drömmar. De som inte förlikar sig till kollektivet är förrädare. För att nå till det utopiska samhället finns endast en väg - den blodiga revoltens. Vad händer med de som inte vill anpassa sig? Om man säger sig tillhöra arbetarklassen och vill sträva mot något annat - vad händer då?

Kommentarer

Man kan undra om någon kommit på att mumifiera Hitler och lägga honom i ett mausoleum, skulle han fortfarande vara lika beundrad som "kamrat" Stalin är.
Fredrik sa…
Tyvärr är väl Hitler lika "beundrad" som Stalin nuförtiden. (Därmed inget gott sagt om Stalin)
Nick sa…
Håller helt med dig. Tyvärr är Sveriges mest inflytelserika medieföretag smäckfullt med folkhemsrepresentanter som tyckte det såg bra ut att lyfta fram Jerry Williams därför att han var emot kapitalism, vinstmotiv och privata initiativ. Och Jerry förstod tidigt att detta skulle ge honom en trygg karriär.