Kvinnliga mysterier

Män säger ofta med en menande blick: "man vet väl hur karlar är" - beror det på att alla män tror att alla andra män är som de själva eller beror det på att alla män ÄR likadana?

Själv har jag ingen aning om hur andra kvinnor tänker eller fungerar. Ta det här med att föna håret till exempel. Typisk kvinnligt morgonbestyr som man väl ska klara av med en hand medan man klär på barnen eller dricker kaffe? För mig är det helt obegripligt hur man hanterar borste och fön samtidigt så att det blir någon slags frisyr - och då har jag ändå två händer. Jag bara blåser rakt på. Ni vet hur Bridget Jones ser ut efter den där bilturen í Hugh Grants öppna bil? Det är jag efter föning.  

Ännu märkligare är hur alla kvinnor lyckas raka benen så att de blir så där helt släta och blanka. Eller annorstädes. Själv är jag något av en gorilla. Hår överallt. På armar och ben, mage, tår. Fast rödhårigt. Alltså mer som en urangutang. Således är det inte konstigt att rakningen misslyckas. Alltid finns det hår kvar som man upptäcker i efterhand då man sätter på sig strumporna. Plus blödande skärsår. Som man också upptäcker då man sätter på sig strumporna. Som urangutang ska man inte heller prova en sådan där epileringsmaskin.

Esau var luden och Jacob var slät - vem av dem var lömsk och girig?

Kommentarer

Det känns som män försöker normalisera ett beteende som ska vara generellt för alla män - och som dessutom ska vara möjlig att bortförklaras om det ogillas.

Undrar vad som skulle hända om alla kvinnor försökte normalisera ett beteende som skulle vara generellt för alla kvinnor och som dessutom skulle försöka kavla bort den bild som representerar "den auktoritära mannen".