Musikalisk julkalender - lucka 2

Välkommen ånyo till min klingande julkalender innehållande kluriga musiknötter. Om du missade gårdagens lucka och nöt är det bara att ÖPPNA HÄR där också alla anvisningar finns om hur denna musiklek går till.

Så öppnar vi lucka två och vad finner vi där... Jo, först den superoptimompsentopsenpangfenomenaliskt lätta ledtråden till 1-december-nöten igår - en så lätt nöt att den nästan flyger iväg:

Då har ni alltså en bokstav klar, eller hur? Nu till dagens nya nöt som kanske är något svårare. Här får man tänka vitt och brett. Lite Händel, en music hall-låt och så Jan Lindblad - som den forna melodiradion i ett nötskal alltså. Var det förresten inte länge sedan man hörde Jan Lindblad vissla? När jag var liten hörde man honom stup i kvarten, speciellt i en klosterträdgård. Finns det överhuvudtaget någon som visslar nu för tiden? Ni märker kanske att jag försöker villa bort er här, det är lätt hänt. Man får vara lite av en deckare i den här leken. Vad är minsta (eller största?) gemensamma nämnaren:

Törnfåglarna (Henry Mancini) med Jan Lindblad

Enkelt eller svårt? Imorgon får du en till ledtråd och en ny nöt.

Kommentarer