Musikalisk julkalender - lucka 4

(Om du inte har hängt med från början i denna lilla frågelek gå till 1-december-luckan.)

Var gårdagens lucka-3-nöt svårknäckt? Nu ska du få lyss till Alma Reks gamla kända slagdänga som antingen bekräftar det du redan vet eller möjligtvis rätar ut frågetecknet. En låt för en riktig dandy. Korka upp champagnen och sjung med:
Det var tredje bokstaven.

Dagens nöt har en riktigt eldig smak - man blir liksom alldeles varm i kroppen. Och apropå nötter - hör ni hur jordnötsförsäljaren står och slår på såna där pinnar som fanns i musikinstrumentlådan på lekis? När fröken bestämde att man skulle sjunga fick alltid något barn sitta och slå med de där pinnarna på ett lite planlöst, totalt orytmiskt, sätt som alltid överröstade sången. Man ville bara hålla för öronen. Ingen - jag slår vad om inte ens fröken - fattade vitsen med de där pinnarna, fast de i själva verket är nyckeln till den här gåtan. I sista exemplet bjuds ni på en av alla tiders bästa musikvideos eller rättare sagt ett avsnitt ur pilsnerfilmernas pilsnerfilm:Har någon knäckt alla nötter hittills?

Kommentarer

Mattias B sa…
Jo, gissningsvis har jag väl knäckt alla. Men även jag har rent historiskt sett gissat fel ibland. Kul tävling är det i alla fall!
Kul att du kämpar på med nötterna! Såna här lekar är i alla fall roliga att göra tycker en annan.